Kardemumma-mustikkapullat
Syö nämä vastapaistettuina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 kpl
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 50 g pehmeää voita
- 1 vatkattu muna
- 1 dl maitoa
- noin 2 dl mustikoita
- tomusokeria puuterointiin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset, lisää voi pieninä nokareina. Vatkaa muna ja työstä puolet siitä taikinaan, säästä loput penslaukseen. Lisää lopuksi maito ilman että työstät taikinaa liikaa.
2. Laita taikinasta nokareita foliovuokiin. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen mustikoita. Penslaa kananmunalla.
3. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria leivonnaisten jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku