Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Syksyiset, sienitäytteiset paprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokalajiin voit käyttää mitä tahansa tuoreita sieniä. Maukkainta ruoasta tulee vastapoimituista kantarelleista.

Neljälle

  • 8 paprikaa
  • 1 keltasipuli
  • 300 g tuoreita sieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl keitettyjä punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat ja halkaise ne, poista siemenet. Ryöppää paprikoita kevyesti suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Voitele uuninkestävä vuoka.

2. Kuori ja hienonna sipuli, paista öljyssä. Paista sienet, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Lisää linssit, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Kääntele mukaan persilja.

3. Laita paprikat vuokaan ja täytä ne sieniseoksella. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat