Saviruukkusilli
Perinteinen skoonelainen ruokalaji lerpottasill eli saviruukkusilli on yhä hyvää, vaikkei sitä enää savipotissa tehdäkään. Tarvitset kuitenkin uuninkestävät annosvuoat tai lautaset. Uusien perunoiden kanssa tästä tulee parasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 matjessillifileetä
- ½ kg uusia perunoita
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 punasipuli
- ½ nippua tilliä
- ½ nippua ruohosipulia
- Tarjoiluun 125 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi. Kuori munat ja silppua ne. Kuori ja hienonna punasipuli hienoksi. Silppua myös tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään muna- ja sipulihake sekä tilli- ja ruohosipulisilppu.
2. Sulata voi ja ruskista se paistinpannussa. Jaa matjesfileet uuniannosvuokiin. Lämmitä niitä uunissa vain puolisen minuuttia. Sillin pitää olla vain haaleata, ei kuumaa.
3. Lusikoi munaseos sillifileiden päälle, jaa perunat annoksiin ja kaada kaiken ylle ruskistettu voi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku