Saviruukkusilli

Perinteinen skoonelainen ruokalaji lerpottasill eli saviruukkusilli on yhä hyvää, vaikkei sitä enää savipotissa tehdäkään. Tarvitset kuitenkin uuninkestävät annosvuoat tai lautaset. Uusien perunoiden kanssa tästä tulee parasta.

Neljälle

  • 4 matjessillifileetä
  • ½ kg uusia perunoita
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 punasipuli
  • ½ nippua tilliä
  • ½ nippua ruohosipulia
  • Tarjoiluun 125 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi. Kuori munat ja silppua ne. Kuori ja hienonna punasipuli hienoksi. Silppua myös tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään muna- ja sipulihake sekä tilli- ja ruohosipulisilppu.

2. Sulata voi ja ruskista se paistinpannussa. Jaa matjesfileet uuniannosvuokiin. Lämmitä niitä uunissa vain puolisen minuuttia. Sillin pitää olla vain haaleata, ei kuumaa.

3. Lusikoi munaseos sillifileiden päälle, jaa perunat annoksiin ja kaada kaiken ylle ruskistettu voi. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.