Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saviruukkusilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen skoonelainen ruokalaji lerpottasill eli saviruukkusilli on yhä hyvää, vaikkei sitä enää savipotissa tehdäkään. Tarvitset kuitenkin uuninkestävät annosvuoat tai lautaset. Uusien perunoiden kanssa tästä tulee parasta.

Neljälle

  • 4 matjessillifileetä
  • ½ kg uusia perunoita
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 punasipuli
  • ½ nippua tilliä
  • ½ nippua ruohosipulia
  • Tarjoiluun 125 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi. Kuori munat ja silppua ne. Kuori ja hienonna punasipuli hienoksi. Silppua myös tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään muna- ja sipulihake sekä tilli- ja ruohosipulisilppu.

2. Sulata voi ja ruskista se paistinpannussa. Jaa matjesfileet uuniannosvuokiin. Lämmitä niitä uunissa vain puolisen minuuttia. Sillin pitää olla vain haaleata, ei kuumaa.

3. Lusikoi munaseos sillifileiden päälle, jaa perunat annoksiin ja kaada kaiken ylle ruskistettu voi. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala