Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua lohta ja tomaatti-sienipaistosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nicolas Thieulonin lohi paahdetaan kuumalla pannulla ilman öljyä tai voita.

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia
  • 4–6 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • n. 250 g metsäsieniä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • ½ dl valkoviiniä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi porkkana. Esikypsennä porkkanat pehmeiksi hauduttamalla. Paista pannulla sienet ja hienonnettu fenkoli. Yhdistä joukkoon porkkanaviipaleet ja lisää valkoviini ja voinokare. Mausta ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää puoliksi leikatut kirsikkatomaatit juuri ennen tarjoilua.

Lämmitä toinen pannu todella kuumaksi. Ripottele suolaa pannulle (älä käytä öljyä tai voita!). Paista lohimedaljongit suolatulla kuivalla pannulla noin minuutti/puoli. Purista vähän sitruunamehua lohen päälle tarjoilun yhteydessä.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi