Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muistathan, että kalaa tulisi syödä kaksi kertaa viikossa. Kokeile kokki Oula Hännisen herkullista reseptiä.

Ainekset

  • 4 kokonaista pikkusiikaa suomustettuna
  • pala varsiselleriä
  • pala chiliä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • öljyä / voita
  • sitruunan mehua
  • 1 dl tomaattikuutioita
  • 1 dl kurkkukuutioita
  • 1 varsiselleri
  • 1 fenkoli
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

Valmistusohje

Kääri perunat folioon ja kypsennä 185-asteisessa uunissa noin tunti.

Tee siikoihin molemmille puolille kolme viiltoa nahkaan. Viipaloi varsiselleri, chili sekä sipulit. Sivele kaloihin tilkka öljyä ja hiero mausteet kalan sisä- ja ulkopuolelle. Laita kalat uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Voit kypsentää kalan myös grillivastusten alla.

Viipaloi varsiselleri, fenkoli ja sekoita ne tomaattien sekä kurkkujen kanssa. Mausta oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla. Lisää lopuksi hieman hienonnettua tilliä. Tarjoile kalan ja uuniperunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala