Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita
Muistathan, että kalaa tulisi syödä kaksi kertaa viikossa. Kokeile kokki Oula Hännisen herkullista reseptiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 kokonaista pikkusiikaa suomustettuna
- pala varsiselleriä
- pala chiliä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- öljyä / voita
- sitruunan mehua
- 1 dl tomaattikuutioita
- 1 dl kurkkukuutioita
- 1 varsiselleri
- 1 fenkoli
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- 4 isoa Rosamunda-perunaa
Valmistusohje
Kääri perunat folioon ja kypsennä 185-asteisessa uunissa noin tunti.
Tee siikoihin molemmille puolille kolme viiltoa nahkaan. Viipaloi varsiselleri, chili sekä sipulit. Sivele kaloihin tilkka öljyä ja hiero mausteet kalan sisä- ja ulkopuolelle. Laita kalat uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Voit kypsentää kalan myös grillivastusten alla.
Viipaloi varsiselleri, fenkoli ja sekoita ne tomaattien sekä kurkkujen kanssa. Mausta oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla. Lisää lopuksi hieman hienonnettua tilliä. Tarjoile kalan ja uuniperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka