Täytetty uunimunakoiso

Kaikkea voi paistaa uunissa. Perunoita, sipuleita, bataattia; lähes mitä tahansa. Tässä paistamme uunissa koverrettuja, täytettyjä munakoisoja. Täydellinen kasvisruokalaji hieman hienommalle päivälliselle. Tarjoile tomaattisalaatin kera.

Neljälle

  • 4 munakoisoa

Täyte

  • kourallinen herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 5 cm kesäkurpitsaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g haricots verts (vihreitä papuja)
  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 3 dl juustoraastetta

Salaatti

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele munakoisoihin pieniä reikiä veitsellä ja kääri ne alumiinifolioon. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Ota uunista ja leikkaa hattu pois. Koverra hedelmäliha pois, mutta varo, ettet puhko kuorta.

2. Hienonna herkkusienet ja paista voissa. Leikkaa paprika, kesäkurpitsa, punasipuli ja pavut pienemmiksi paloiksi ja sekoita riisin kanssa, lisää herkkusienet. Kuumenna paistinpannu ja paista vihannesriisi oliiviöljyssä. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä munakoisot ja gratinoi uunissa 10 minuuttia.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli ja oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile tomaattisalaatti lämpimien munakoisojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!