Höyryomenat

Helppo ja nopea, mikroaaltouunissa valmistuva jälkiruoka ovat höyrykääreessä kypsennetyt omenat. Pehmeäksi kypsytetyt omenat maustetaan vaahterasiirapilla, mantelimassalla ja kanelilla.

Raaka-aineet

  • 2-3 omenaa
  • mantelimassaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • kanelia

Valmistusohje

Kuori omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kolmeen tai neljään lohkoon, omenan koosta riippuen ja laita lohkot höyrykääreeseen. Lisää omenoiden päälle vaahterasiirappia sekä kanelia ja nosta nokare mantelimassaa jokaiselle lohkolle.

Aseta kääre mikroon ja kuumenna täydellä teholla kolme minuuttia. Tarkista kypsyys. Omenoiden tulee pysyä lohkon muodossa ja olla pehmeitä.

Tarjolle vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.