Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Siirappi-kaneliomenat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omenapora on kätevä työkalu, jonka avulla valmistat nopeasti maukkaan jälkiruoan.

Ainekset

  • Kuudelle

Raaka-aineet

  • 6 hapanta omenaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 rkl kanelia
  • voita
  • siirappia
  • 100 g pähkinöitä

Lisukkeeksi

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä poraa niitä pohjaan asti. Pistele kuoriin muutamia reikiä hammastikulla. Laita omenat uunivuokaan.

2. Täytä reiät sokerilla ja kanelilla, peitä voinokareella ja valuta päälle hieman siirappia. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Valele omenoita sokeriliemellä muutamaan otteeseen.

3. Hienonna pähkinät ja ripottele ne omenoille ennen tarjoilua, tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniomenat