Siirappi-kaneliomenat
Omenapora on kätevä työkalu, jonka avulla valmistat nopeasti maukkaan jälkiruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Raaka-aineet
- 6 hapanta omenaa
- 2 dl kidesokeria
- 3 rkl kanelia
- voita
- siirappia
- 100 g pähkinöitä
Lisukkeeksi
- vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä poraa niitä pohjaan asti. Pistele kuoriin muutamia reikiä hammastikulla. Laita omenat uunivuokaan.
2. Täytä reiät sokerilla ja kanelilla, peitä voinokareella ja valuta päälle hieman siirappia. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Valele omenoita sokeriliemellä muutamaan otteeseen.
3. Hienonna pähkinät ja ripottele ne omenoille ennen tarjoilua, tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa