Omena-viininmarjapiiras

Mukava yhdistelmä. Piiras on myös kaunista katsottavaa.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • noin 3 omenaa, lohkoina
  • 2-3 dl punaviinimarjoja
  • noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale. Paista uunissa 10 minuuttia.

2. Poista folio. Laita omenalohkot vuokaan. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.

3. Sulata hyytelö ja penslaa omenat sillä niiden ollessa vielä kuumia. Laita viininmarjat vuokaan piiraan jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!