Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelinen omenapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut mantelit tekevät tästä omenapiirakasta ekstramaukkaan.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 4 omenaa
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kuorittuja manteleita

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan. Levitä taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm.

2. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenkodat. Laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin ja leikkaa niihin viiltoja lähes pohjaan asti. Pistele omenat viillot ylöspäin taikinaan.

3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Paahda mantelit kuivassa, kuumassa pannussa ja ripottele piirakalle tomusokerin kera. Kevyesti vatkattu kerma maistuu piirakan kanssa hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka