Gluteeniton omenapaistos
Helppo ja maistuva herkku vähistä raaka-aineista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4-5 hapahkoa omenaa
- 3 dl Semper Kaurahiutaleita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 75 g margariinia tai maidotonta margariinia
Valmistusohje
Pese omenat, poista siemenkodat ja paloittele lohkoiksi. Laita omenalohkot voidellun uunivuoan pohjalle.
Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Lisää juokseva margariini ja sekoita. Ripottele kauraseos omenanlohkojen päälle.
Paista 200 °C:ssa n. 20 minuuttia.
Tarjoa lämmin omenapaistos vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku