Kuningatarpiirakka pullataikinasta
Myllyn Paras pullataikinalevyistä syntyy helposti ja nopeasti maukas kuningatarpiirakka.
Ainekset
- Iso uunipellillinen
Pohja
- 1-2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1-2 kg)
Täyte
- n. 200 g paistonkestävää mustikka- tai vadelmamarmeladia
- n. 4dl vadelmia
- n. 4 dl mustikoita
- sokeria
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan ja nipistele sulaneiden taikinalevyjen reunat kiinni toisiinsa yhdeksi isoksi levyksi reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille painellen. Jätä kohoamaan rauhassa liinan alle ja lähde vaikka odotellessasi poimimaan mustikoita tai muita marjoja
Noin 1-8 tunnin päästä laita marjat piirakan päälle ja piirakka uuniin. Kesähelteellä tunti siis riittää, jotta piirakkataikina kohoaa, mutta viileämmällä kelillä tai viileässä huoneessa taikina saa kohota kauemminkin
Levitä 1 pkt / 8 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin reunalliselle pellille täyttäen pellin. Nipistä sulaneet levyt yhteen reunoistaan yhdeksi isoksi uunipellille sopivaksi piirakkapohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 h ).
Halutessasi voit tehdä kuvan mukaiset kierrereunat, käytä ohjeeseen toinen paketti taikinaa reunojen tekemiseen: levitä toisen paketin levyt kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle.
Levitä marmeladi lastan avulla hyvin kohonneen pullapohjan päälle. Halutessasi leikkaa toisen paketin kohonneesta pullataikinalevyistä pitkiä suikaleita ja kieritä ne pyöreiksi sormen paksuisiksi nauhoiksi. Kieritä nauhat toistensa ympäri ja asettele piirakkapohjan pinnalle ruudukoksi. Laita ruudukkoihin mustikoita ja vadelmia vuorotellen. Voit laittaa piirakkaan marjat myös ilman pullaverkkokuviota. Voitele pullataikinanauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min.
Voit laittaa kypsälle piirakalle vielä tuoreita marjoja ruutuihin ja tehdä päälle kiilteen hyytelösokerilla (ohje hyytelösokeripaketin kyljessä).
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa