Raparperipiirakka pullataikinasta
Tämä maistuva piirakka on tehty kevyestä pullataikinasta. Pullataikinalevyjä voi ostaa kätevästi pakasteena. Voit tehdä piirakkaan reunat ja koristeristikon, kun säästät 2 levyä taikinaa koristelua varten.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Uunipellillinen
Pohja
- 1-2 pkt Pullataikinalevyjä (8-16 kpl)
Täyte
- 5-6 raparperinvartta
- 2 dl maitorahkaa, ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl sokeria
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Levitä 6-14 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin pellille täyttäen pellin (levyjen määrä riippuu pellin koosta, sulaneita levyjä voi myös hieman venyttää painellen pellille sopivaksi). Nipistä sulaneet levyt reunoista yhteen isoksi uunipellille sopivaksi pohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa hieman myös pellin reunoille.
Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla (45 min - 1 tunnin ajan). Jätä kaksi levyä kohoamaan leivinpaperille leivinliinan alle. Niistä voi ottaa piirakan päälle koristenauhoja.
Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja levitä hyvin kohonneelle pullapohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos ohuena nauhana raparperipalojen päälle.
Ota erikseen kohoamaan jääneistä levyistä taikinapyörällä nauhoja, yhdestä levystä saa n. 6 pitkää pullanauhaa. Venytä nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat kananmunalla.
Paista 175-200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"