Kuningatar-pullaneliöt
Nyt herkutellaan tuoreilla marjoilla! Kevyt pullapohjainen piirakka on tehty kätevistä pakastetaikinalevyistä.
Ainekset
- 1 uunipellillinen, noin 25 palaa
Pohja
- 1 pkt (1 kg) pullataikinaa tai 1 annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
Täyte
- 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
- 1 dl paistonkestävää mustikkamarmeladia
- n. 6 dl mustikoita ja vadelmia
Pinnalle
- Pullataikinanauhoja, 1 pkt (1 kg) pullataikinaa
Tai muroseos
- 5 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 100 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.
Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 minuutin ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän.
Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos.
Paista 175-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös herukoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa