Ota pullataikinalevyjä vain pakastimesta sulamaan ja kohoamaan pöydälle levyt erilleen. Anna taikinan kohota kunnolla.
Voit painaa täytekolon suoraan pullalevyihin (neliöpullat) tai pyöritellä kohonneesta taikinasta pikkupullia normaaliin tapaan, kohottaa uudelleen ja tehdä kohonneisiin puliin lasilla syvennykset täytettä varten.
Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½-1 tunti.
Leikkaa taikinapalat kahtia ja anna kohota sellaisenaan tai pyörittele paloista pikkupullia normaaliin tapaan, kohota uudelleen kunnolla kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin keskelle juomalasin pohjalla syvennys. Voitele pullien reunat munalla, ripottele halutessasi raesokeria. Laita jokaisen pullan koloon pohjalle 1-2 tl sitrustahnaa ja täytä loppu kolo puhdistetuilla marjoilla. Sekoita loput aineet keskenään rahkaseokseksi ja jaa se marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras