Marja-aroniapullat
Marja-aronia sopii hyvin happaman sitruksen kanssa täytteeksi kuohkeisiin rahkapulliin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (8 kpl, pakaste)
Täyte
- 1½ dl lemon curdia tai sitrusmarmeladia
- n. 5 dl marja-aronian marjoja
- 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 1 muna
Voiteluun
- munaa (raesokeria)
Valmistusohje
Ota pullataikinalevyjä vain pakastimesta sulamaan ja kohoamaan pöydälle levyt erilleen. Anna taikinan kohota kunnolla.
Voit painaa täytekolon suoraan pullalevyihin (neliöpullat) tai pyöritellä kohonneesta taikinasta pikkupullia normaaliin tapaan, kohottaa uudelleen ja tehdä kohonneisiin puliin lasilla syvennykset täytettä varten.
Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½-1 tunti.
Leikkaa taikinapalat kahtia ja anna kohota sellaisenaan tai pyörittele paloista pikkupullia normaaliin tapaan, kohota uudelleen kunnolla kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin keskelle juomalasin pohjalla syvennys. Voitele pullien reunat munalla, ripottele halutessasi raesokeria. Laita jokaisen pullan koloon pohjalle 1-2 tl sitrustahnaa ja täytä loppu kolo puhdistetuilla marjoilla. Sekoita loput aineet keskenään rahkaseokseksi ja jaa se marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka