Kesäkurpitsaa provencelaisella täytteellä

Maistuvaa ruokaa välimerellisin mauin.

Kahdelle

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Täyte

  • 1 keltasipuli, pieninä lohkoina
  • 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • 150 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • ½ dl persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, poista siemenet. Suolaa ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin talouspaperilla 20 minuutiksi.

2. Pyyhi pois suola. Laita puolikkaat uunivuokaan.

3. Paista jauheliha öljyssä ja murusta. Sekoita muut ainekset jauhelihaan paitsi korppujauhot ja juusto, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

4. Täytä kesäkurpitsat, ripottele päälle juustoa ja korppujauhoja ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!