Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkurpitsaa provencelaisella täytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuvaa ruokaa välimerellisin mauin.

Kahdelle

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Täyte

  • 1 keltasipuli, pieninä lohkoina
  • 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • 150 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • ½ dl persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, poista siemenet. Suolaa ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin talouspaperilla 20 minuutiksi.

2. Pyyhi pois suola. Laita puolikkaat uunivuokaan.

3. Paista jauheliha öljyssä ja murusta. Sekoita muut ainekset jauhelihaan paitsi korppujauhot ja juusto, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

4. Täytä kesäkurpitsat, ripottele päälle juustoa ja korppujauhoja ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa