Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pituussuunnassa noin 1½ cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele siivuille suolaa ja laita talouspaperin päälle.
Leikkaa paprika puoliksi ja poista siemenet. Sivele tilkka öljyä pintaan ja grillaa uunissa grillivastuksen alla +220 asteessa 10-15 minuuttia. Laita hyvin paahtuneet paprikat muovipussiin tai kelmun alle ja kuori kuori pois 10 minuutin päästä.
Lohko sipulit ja siivuta valkosipulikynnet. Pyörittele ne kevyesti öljyssä ja paahda uunissa +220 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nosta ne jäähtymään pöydälle. Grillaa ”itkeneet” munakoiso ja kesäkurpitsa siivut parilapannulla.
Leikkaa nyt kaikki kasvikset pienehköiksi paloiksi, laita ne isoon kulhoon ja mausta oliiviöljyllä sekä balsamicolla. Hienonna myös tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita hyvin. Nostele valmis salaatti isolle tarjoiluvadille ja koristele yrtinoksilla.