Jauhelihalla ja pekonilla täytettyä kesäkurpitsaa
Valitse isohko kesäkurpitsa, niin puolikas riittää yhdelle hengelle. Tämän ruokalajin voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Kahdelle
Raaka-aineet
- 1 kesäkurpitsa
- 250 g sika-nautajauhelihaa
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 dl kermaa
- ½ pkt kuutioitua pekonia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni keltasipuli
- 1 maustemitta jauhettua korianteria
- ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra sisus pois. Suolaa kesäkurpitsanpuolikkaat ja laita puolikkaat uunivuokaan. Paista uunissa ilman täytettä n. 15 minuuttia.
2. Anna korppujauhojen turvota kermassa hetki. Lisää jauheliha, pekoni, suola ja pippuri. Raasta sipuli ja kääntele täytteeseen korianterin kera.
3. Täytä kesäkurpitsanpuolikkaat ja ripottele päälle juustoa. Paista valmiiksi uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa