Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihalla ja pekonilla täytettyä kesäkurpitsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse isohko kesäkurpitsa, niin puolikas riittää yhdelle hengelle. Tämän ruokalajin voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle.

Ainekset

  • Kahdelle

Raaka-aineet

  • 1 kesäkurpitsa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa
  • ½ pkt kuutioitua pekonia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 maustemitta jauhettua korianteria
  • ½ dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra sisus pois. Suolaa kesäkurpitsanpuolikkaat ja laita puolikkaat uunivuokaan. Paista uunissa ilman täytettä n. 15 minuuttia.

2. Anna korppujauhojen turvota kermassa hetki. Lisää jauheliha, pekoni, suola ja pippuri. Raasta sipuli ja kääntele täytteeseen korianterin kera.

3. Täytä kesäkurpitsanpuolikkaat ja ripottele päälle juustoa. Paista valmiiksi uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa