Kylmää, savustettua siikaa

Tämä on helposti valmistettava kesäruoka. Voit myös tarjoilla muita savukaloja samalla tapaa, kuten savusilakoita, lohta tai forellia.

Kahdelle-kolmelle

  • 1 savustettu siika
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 1 pieni prk majoneesia
  • 1 dl kermaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Perkaa siika ja laita fileet vadille. Halkaise munat ja hienonna keltuaiset ja valkuaiset erikseen, asettele ne vadille.

2. Sekoita majoneesi ja kevyesti vatkattu kerma ilmavaksi kastikkeeksi, mausta parilla ruokalusikallisella hienonnettua tilliä. Tarjoile mielellään keitettyjen puikulaperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!