Kylmää, savustettua siikaa
Tämä on helposti valmistettava kesäruoka. Voit myös tarjoilla muita savukaloja samalla tapaa, kuten savusilakoita, lohta tai forellia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdelle-kolmelle
- 1 savustettu siika
- 4 keitettyä kananmunaa
- 1 pieni prk majoneesia
- 1 dl kermaa
- tilliä
Valmistusohje
1. Perkaa siika ja laita fileet vadille. Halkaise munat ja hienonna keltuaiset ja valkuaiset erikseen, asettele ne vadille.
2. Sekoita majoneesi ja kevyesti vatkattu kerma ilmavaksi kastikkeeksi, mausta parilla ruokalusikallisella hienonnettua tilliä. Tarjoile mielellään keitettyjen puikulaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka