Norjalainen kalaonni
Yksinkertaisen nerokas tapa valmistaa kalaa. Menetelmää voi käyttää melkein kaikkeen kalaan, kuten turskaan, haukeen, kuhaan tai ahveneen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg nieriää tai taimenta
- sitruunamehua
- 1 nippu tillisilppua
- 1 dl kalalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Perkaa ja fileoi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunamehua.
2. Pane kalat voideltuun kattilaan. Kaada päälle kalaliemi, kerma ja tilli. Sulje kansi ja keitä kalaa 5-10 minuuttia. Ripota päälle tuoretta tilliä ja tarjoile puikulaperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka