Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Norjalainen kalaonni

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertaisen nerokas tapa valmistaa kalaa. Menetelmää voi käyttää melkein kaikkeen kalaan, kuten turskaan, haukeen, kuhaan tai ahveneen.

Neljälle

  • 1 kg nieriää tai taimenta
  • sitruunamehua
  • 1 nippu tillisilppua
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunamehua.

2. Pane kalat voideltuun kattilaan. Kaada päälle kalaliemi, kerma ja tilli. Sulje kansi ja keitä kalaa 5-10 minuuttia. Ripota päälle tuoretta tilliä ja tarjoile puikulaperunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala