Lämmin kananmaksa- ja parsasalaatti
Kananmaksasalaatti on hieman työläs, mutta se sopii hyvin juhlaruoaksi, jolloin ollaankin valmiita näkemään enemmän vaivaa kuin arkiruokaa tehdessä. Hauskoja ja pirteitä makuyhdistelmiä tuovat mm. omena, rypäleet ja pinaatti. Hyvä, rapea leipä kuuluu asiaan.
Neljälle
- 600 g broilerinmaksoja
- ½ dl vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
- 3 uuniperunaa
- 8 vihreää parsaa
- 100 g vihreitä papuja
- 20 cm purjoa
- 2 omenaa
- 200 g tuoretta pinaattia
- 200 g viinirypäleitä
- 2 punasipulia
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl dijon-sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl siirappia
- suolaa ja valkopippuria
- 3 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado perunalohkot vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Mausta suolalla. Kuori parsat ja leikkaa pavuista kovat kannat. Ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Puhdista ja huuhtele purjo, suikaloi se.
2. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Ripottele maksoille vehnäjauhoa ja paista ne voissa paistinpannussa. Siirrä maksat uunivuokaan ja jälkikypsytä uunissa 4 minuuttia. Maksan pitää olla hieman rosaa sisältä.
3. Kastike: sekoita viinietikka ja sinappi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää siirappi, suola ja pippuri, sitten oliiviöljy vähän kerrallaan sekoittaen kaiken aikaa. Halkaise omenat ja poista siemenkodat, viipaloi malto. Puhdista pinaatinlehdet ja leikkaa pois paksuimmat lehtiruodit. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
Kuori ja viipaloi punasipulit ohuelti. Jaa pinaatinlehdet, viinirypäleet, sipuli- ja omenaviipaleet, perunalohkot, parsat, pavut ja purjosuikaleet neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa lopuksi lämpimät broilerinmaksat päälle ja valuta ylle salaatinkastike. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku