Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskaksi tämän herkun nimi on Chèvre chaud. Tässä olemme lisänneet ohjeeseen hieman suikaloituja aprikooseja ja paahdettuja pinjansiemeniä. Tavallisen salaatin lisäksi olemme käyttäneet tuoretta lehtipinaattia, jonka voi toki vaihtaa esimerkiksi rucolaan.

Neljälle

  • 4x1 cm paksuista vuohenjuustoviipaletta
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen
  • 1 l sekasalaattia
  • 8 kuivattua aprikoosia
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paista leipäviipaleet voissa. Kuumenna uuni 275 asteeseen, napsauta grillivastus päälle. Puhdista salaatinlehdet ja suikaloi aprikoosit. Asettele salaattia, aprikoosia ja pinjansiemeniä neljälle lautaselle. Vatkaa öljy ja viinietikka suolan ja pippurin kera kastikkeeksi.

2. Asettele juusto leipäviipaleille ja grillaa uunissa grillivastuksen alla kunnes juusto on vaaleanruskeaa ja kuplivaa. Huom! Tämä käy todella nopeasti.

3. Levitä kastiketta salaatinlehdille ja asettele juustoleivät päälle. Jauha päälle hieman lisää pippuria myllystä ja tarjoile maukas salaatti juuston vielä ollessa lämmintä. Vinkki: Jos pidät hunajasta, voit penslata juuston sulalla hunajalla ennen grillausta.

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti