Valmistusohje: Mansikka-halloumisalaatti chimichurri-kastikkeella
- Tee ensin chimichurri-kastike. Hienonna yrtit, sipulit ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään.
- Leikkaa juusto viipaleiksi ja sivele viipaleet hunajalla.
- Katkaise parsoista kovat kannat. Esikeitä vedessä pari minuuttia.
- Poista mansikoista kannat ja halkaise puolikkaiksi. Sivele parsat ja mansikanpuolikkaat oliiviöljyllä.
- Grillaa mansikoihin, parsoihin ja juustoviipaleisiin kaunis pinta grillissä tai pannussa.
- Laita revityt salaatit ja rucola isolle tarjoilulautaselle. Asettele päälle parsat, mansikat ja halloumi. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja chimichurri-kastikkeella.
Vinkki! Voit myös lisätä salaattiin muita kesäisiä aineksia, kuten raikasta vesimelonia!
Ohje on mukailtu Hans Välimäen Juustoportille ideoimasta Halla-salaatista.