Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella
Julkaistu
Mansikka-halloumisalaatti on kesän paras salaatti, jota voi varioida kaapista löytyvillä kesäisillä aineksilla. Testaa erilaisilla yrteillä! Maukas halloumisalaatti kruunataan Hans Välimäen chimichurri-kastikkeella. Halloumijuuston voit korvata myös esimerkiksi kotimaisella Halla-juustolla.
Ainekset
- 1 pkt (250 g) halloumijuustoa tai esim. 2 pkt kotimaista Halla-juustoa (à 150 g)
- 250 g kotimaisia mansikoita
- n. 8-10 tankoa vihreää parsaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rku rucolaa
- 1 rku salaattia (jääsalaatti, frisee, tammenlehti tms)
- Tuoreita yrttejä, kuten basilikaa ja/tai minttua
Chimichurri-kastike
- 5 rkl hienoksi silputtua korianteria
- 5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- ½-1 punainen tai vihreä chili
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 limen mehu
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Valmistusohje: Mansikka-halloumisalaatti chimichurri-kastikkeella
- Tee ensin chimichurri-kastike. Hienonna yrtit, sipulit ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään.
- Leikkaa juusto viipaleiksi ja sivele viipaleet hunajalla.
- Katkaise parsoista kovat kannat. Esikeitä vedessä pari minuuttia.
- Poista mansikoista kannat ja halkaise puolikkaiksi. Sivele parsat ja mansikanpuolikkaat oliiviöljyllä.
- Grillaa mansikoihin, parsoihin ja juustoviipaleisiin kaunis pinta grillissä tai pannussa.
- Laita revityt salaatit ja rucola isolle tarjoilulautaselle. Asettele päälle parsat, mansikat ja halloumi. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja chimichurri-kastikkeella.
Vinkki! Voit myös lisätä salaattiin muita kesäisiä aineksia, kuten raikasta vesimelonia!
Ohje on mukailtu Hans Välimäen Juustoportille ideoimasta Halla-salaatista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa