Lampaanjauhelihakääryleet basmatiriisillä

Tämä ruokalaji voidaan valmistella edellisenä päivänä. Kaada vain päälle liemi ja paista uunissa ennen tarjoilua. Jos vaihdat lampaan jauhelihan hienonnettuihin herkkusieniin, jotka olet paistanut voissa tai öljyssä, ja kanaliemen kasvisliemeen, saat täysin vegetaarisen ruokalajin. Keitetyt perunat sopivat lisukkeeksi.

Neljälle

  • 8 isoa keräkaalin lehteä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 350 g lampaan jauhelihaa
  • 1 rkl tuoretta minttua
  • 150 g basmatiriisiä
  • jauhettua mustapippuria
  • 6 dl kanalientä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kaalinlehdet isoon pataan suolaveden kera, keitä 4-5 minuuttia niin että lehtiä voi taivuttaa. Valuta kunnolla. Laita lehdet tasaiselle alustalle ja leikkaa pois keskustan paksuin ”hermo”.

2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Mausta juustokuminalla, maustepippurilla ja paprikajauheella. Paista kauniin väriseksi. Lisää lampaan jauheliha, minttu ja hieman suolaa ja pippuria, paista sekoitellen 10-12 minuuttia. Lisää riisi ja anna jäähtyä hieman.

3. Laita nokare täytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Käännä päät ja sitten sivut täytteen päälle ja kääri kääryleeksi. Laita kääryleet tiiviisti voideltuun uuninkestävään vuokaan, saumat alaspäin. Kaada päälle liemi niin että kääryleet lähes peittyvät. Peitä vuoka ja paista uunissa 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!