Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella
Tahinikastike antaa kääryleille ihanan itämaista makua. Tämän ruoan voit valmistella päivää ennen tarjoilua. Kaada vain päälle liemi ja paista uunissa ennen tarjoilua. Keitetyt perunat ovat hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 8 isoa keräkaalin lehteä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
- 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- 350 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl tuoretta minttua
- 150 g keitettyä basmatiriisiä
- 6 dl kasvislientä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tahinikastike
- 1 rkl tahinia
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- ¾ dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kaalinlehdet isoon pataan, jossa on suolavettä, ja keitä niitä 4-5 minuuttia niin että niitä voi taitella. Valuta kunnolla. Laita lehdet tasaiselle alustalle ja leikkaa pois keskeltä paksu hermo.
2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa sienet ja hienonna ne. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Mausta juustokuminalla, maustepippurilla ja paprikajauheella. Paista kunnes seos on kauniin väristä. Lisää herkkusienisilppu, minttu ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista sekoitellen 10-12 minuuttia. Lisää riisi ja anna jäähtyä.
3. Laita jokaiselle lehdelle annos täytettä. Käännä päät keskelle, sitten sivut, ja kääri kääryleeksi. Laita kääryleet tiiviisti sauma alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle lientä niin että kääryleet melkein peittyvät. Peitä vuoka ja laita uuniin 30 minuutiksi.
4. Tahinikastike: Vatkaa suola, pippuri, oliiviöljy, sitruunamehu, tahini, juustokumina ja persilja. Kun kääryleet ovat valmiit, kaada niistä liemi ja sekoita se kastikkeeseen. Kaada kastike kääryleiden päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka