Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti
Kaalikääryleet maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Kokeile kaalikääryleitä helsinkiläisravintolan tapaan! Ravintola Alexanderplatsin täydellisten kaalikääryleiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakassa täytteessä sekä täyteläisessä rosmariinikermassa.
Kaalikääryleet
- 3 kg valkokaalia
Täyte
- 1 kg karitsanjauhelihaa
- 500 g sipulia
- 35 g valkosipulia
- 70 g voita
- 10 oksaa timjamia nypittynä
- 40 g persijlan ja kirvelinvarsia
- 100 g keitettyä, rikotua ohraa
- 100 g keitettyä kaalihakkelusta
- 0,5 l kuohukermaa
- 1,5 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Päälle
- Kasvis-kanalientä
- Voisulaa
- Tummaa siirappia
Rosmariinikerma
- 0,5 l kermaa
- 5 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Kaalikääryleet valmistuvat näin:
- Leikkaa sipulit pienemmiksi lohkoiksi. Leikkaa valkosipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa voissa kullankeltaisiksi noin 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon timjami ja kuullota vielä hetki. Laita sipuli-voiseos tehosekoittimeen. Lisää persiljan ja kirvelin varret. Aja karkeaksi pyreeksi.
- Laita karitsanjauheliha yleiskoneeseen ja sekoita koukulla. Lisää joukkoon sipulipyree, suola, mustapippuri ja lopuksi kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä keitetty ohra ja tehosekoittimessa ajettu kaalimuhju (Keitettyjen kaalinlehtien renssaustähteet)
- Kelmuta leikkuulauta. Asettele kaalinlehtiä kelmulle ja täytä lehtiin täytettä noin 50 g / lehti. Rullaa tiiviiksi kääryleeksi uunivuokaan. Täytä vuoka tiiviisti kaalikääryleillä.
- Kypsennys: Täytä vuoassa olevat kääryleet kasvis-kanaliemellä niin että kääryleet peittyy 2/3 osaa. Laita kaalien päälle voisulaa ja reilusti tummaa siirappia mausteeksi. Kypsennä uunissa 160 asteessa noin 40 minuuttia.
- Lisää sen jälkeen joukkoon rosmariinikermaa (kiehautettu kerma 0,5l, jonka joukkoon rosmariininoksia noin 5 kpl.)
- Tiputa lämpö 130 asteeseen ja hauduta kääryleet loppuun noin 20 min niin, että ovat valmiita tarjolle.
Resepti: Sampo Kantele / Ravintola Alexanderplats
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka