Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kasvisruokaa parhaimmillaan! Kun vegeruoka on oikein hyvää, ei edes tule ajatelleeksi, että syö ”vain” kasviksia – keskittyy vain siihen, kuinka hyvää ruoka on! Näin vieraasi reagoivat tähän ruokaan.

Ainekset

  • Neljälle

Perunagratiini

  • 1 kg perunoita
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta

Täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa
  • 4 annosta riisiä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli

Valmistusohje

1. Gratiini: Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi, nosta viipaleet vedestä ja anna kuivua talouspaperin päällä.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunoita kerroksittain vuokaan, laita suolaa ja vastajauhettua pippuria kerrosten väliin, päällimmäiseksi muutama voinokare. Kuumenna kermamaito (tai kerma, jos haluat käyttää pelkästään sitä) ja kaada perunoiden päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet, kerma imeytynyt ja pinta paistunut kullankeltaiseksi.

3. Täytetyt paprikat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise paprikat pituussuuntaan, poista siemenet. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele herkkusienet. Paista sienet ja sipuli voissa, sekoita keitetyn riisin kanssa. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini