Kasviskaalikääryleet
Kaalikääryleisiin ei aina tarvitse käyttää lihatäytettä. Tässä vaihtoehdossa on muun muassa herkkuseiniä. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kaalinkerä
- 250 g kokonaista pinaattia
- 100 g herkkusieniä
- 3/4 dl korppujauhoja
- 2 keltuaista
- 1 dl kahvikermaa
- 3/4 dl mietoa juustoraastetta
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 5 dl kasvislientä kuutiosta
- 1 rkl voita
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti ja purista siitä mahdollisimman paljon nestettä. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota.
2. Kiehauta kasvisliemi isossa kattilassa. Leikkaa pois kaalinkerän kova kanta. Laita kaalinkerä kiehuvaan liemeen ja keitä 10 minuuttia. Valuta ryöpätty kaalinkerä lävikössä. Irrota lehdet varovasti ja poista niistä paksuimmat osat.
3. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää sienet ja kuullota muutaman minuutin ajan.
4. Sekoita pinaatti ja sienet, korppujauhot, keltuaiset ja juusto. Mausta seos suolalla, vastaraastetulla muskottipähkinällä ja vastajauhetulla pippurilla.
5. Laita runsas ruokalusikallinen pinaattitäytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Taita lehdet pieniksi kääryleiksi ja nosta ne liitoskohta edellä pataan. Kaada päälle niin paljon kasvislientä, että kolmasosa kääryleiden korkeudesta jää pinnan yläpuolelle. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku