Kaalikääryleet kastikkeella
Tämä on eräs kotiruoan paraatinumeroista. Jos haluat, voit kannan poistamisen sijaan ruuvata siihen kiinni korkkiruuvin, käyttää sitä kahvana ja irrottaa kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 keräkaali
Täyte
- 400 g sianjauhelihaa
- 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 maustemittaa quatre epices -mausteseosta (nelimaustetta)
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- 1 liemikuutio
- n. 1 dl maitoa
- 1 rkl siirappia
Kastike
- siivilöityä lientä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- halutessasi, soijaa
- voita paistamiseen
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita
- puolukoita
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalia runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja irrota lehdet kokonaisina.
2. Sekoita jauheliha, riisi ja mausteet, ripottele mukaan puolikas liemikuutio, lisää maito ja sekoita. Laita n. 2 rkl täytettä jokaiselle kaalinlehdelle, kääri kokoon paketiksi. Laita kääryleet sauma alaspäin kuumaan pannuun voihin ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Laita kääryleet pataan.
3. Murusta mukaan loput liemikuutiosta, lisää siirappi, kaada päälle hieman vettä ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia. Siivilöi haudutusliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Tarjoile perunoiden ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku