Lampaanjuustopiiras pinaatin ja kuivattujen tomaattien kera
Tavallisesta piirastaikinasta eroten filotaikina on lähes rasvaton ja erittäin vähäkalorinen. Se on myös nopeakäyttöinen, sillä taikina ostetaan aina valmiina, joko tuoreena tai pakastettuna. Filotaikinaa löytää hyvinvarustetuista elintarvikemyymälöistä ja etnisiä ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä.
Neljälle
- 1 paketti filotaikinaa à 270 g (6 arkkia)
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 250 g pakastettua lehtipinaattia
- 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
- 200 g kreikkalaista lampaanjuustoa
- 3 dl kevytmaitoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
- 2 tl suolaa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
1. Ota filotaikina pakkasesta ja taittele taikina auki. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Leikkaa lehdet isoiksi paloiksi.
3. Voitele piirakkavuoka öljyllä, jos käytät teflonvuokaa tätä ei tarvitse tehdä. Päällystä vuoka filotaikinalla.
4. Puristele varoen pinaatista sula vesi pois ja asettele pinaatit vuokaan. Suikaloi tomaatit ja asettele pinaatin päälle. Murusta lampaanjuusto päälle.
5. Vatkaa munat ja maito, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan. Tasoita filotaikina, leikkaa tarvittaessa pois palat jotka jäävät vuoan reunojen yli. Paista piirasta uunin alatasolla n. 45 minuuttia kunnes piiras on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku