Pinaattipiiras kanalla

Täydellinen ateria, jonka valmistat nopeasti ”puolivalmisteista”. Voit valmistella piiraan etukäteen ja laittaa sen uuniin juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Kuudelle

Pohja

  • 3 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna

Täyte

  • noin 250 g pakastepinaattia
  • 1 maustemitta raastettua muskottia
  • 1 grillibroilerin lihat
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata pinaatti, purista pois neste. Paloittele broilerinlihat pieniksi paloiksi.

3. Keitä kokoon tomaattimurska ja oliiviöljy. Lisää tomaattipyree ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi ja lisää kanan kera tomaattikastikkeeseen.

5. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja lisää tomaattitäyte. Ripottele päälle juusto.

6. Kaulitse taikinalevyt yhteen ja muotoile kanneksi. Peitä vuoka, pistele siihen muutama ilmareikä ja tee ylijäämätaikinasta koristeita. Penslaa taikina kananmunalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!