Pinaattipiiras kanalla
Täydellinen ateria, jonka valmistat nopeasti ”puolivalmisteista”. Voit valmistella piiraan etukäteen ja laittaa sen uuniin juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 3 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 vatkattu kananmuna
Täyte
- noin 250 g pakastepinaattia
- 1 maustemitta raastettua muskottia
- 1 grillibroilerin lihat
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata pinaatti, purista pois neste. Paloittele broilerinlihat pieniksi paloiksi.
3. Keitä kokoon tomaattimurska ja oliiviöljy. Lisää tomaattipyree ja mausta.
4. Paista sipulit pehmeiksi ja lisää kanan kera tomaattikastikkeeseen.
5. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja lisää tomaattitäyte. Ripottele päälle juusto.
6. Kaulitse taikinalevyt yhteen ja muotoile kanneksi. Peitä vuoka, pistele siihen muutama ilmareikä ja tee ylijäämätaikinasta koristeita. Penslaa taikina kananmunalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka