Broileri-pinaattipiiras
Tämä on oikeaa kutsuruokaa. Maukasta, mutta kuitenkin kevyttä, koska piirastaikinaa on vain kantena.
Ainekset
- Kuudelle
Taikina
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillattu broileri
- 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
- muskottia raastettuna
- suolaa
- 1 sipuli
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 tl oreganoa
- 1 muna
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Laita kelmussa jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suikaloi broilerinliha. Sulata pinaatinlehdet ja paista voissa. Siirrä pinaatit kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle. Mausta raastetulla muskotilla. Asettele broilerinlihat pinaatin päälle. Ruskista sipulisilppu ja sienet voissa pannulla, lisää tomaattimurska ja mausta oreganolla sekä suolalla. Kaada seos lihojen päälle vuokaan.
3. Kauli taikinasta vuokaan sopiva kansi ja laita se aineksien päälle. Pistele muutama höyryreikä ja tee mahdollisesti pinnalle koristeita taikinanrippeistä. Penslaa vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes piiraan kansi on kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka