Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaanpaisti maustetaan perinteiseen tapaan: valkosipulilla ja timjamilla. Lammas ja perunagratiini valmistuvat uunissa samaan aikaan.

4 annosta

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl kuivattua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi

Perunagratiini

  • 1 kg perunoita
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 nippu tuoretta
  • timjamia
  • 8 rkl voita
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Lampaanpaisti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise valkosipulinkynsi. Hiero lampaanpaistiin valkosipulia, timjamia, suolaa ja pippuria. Pane lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä noin 1 tunti, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Tällöin lihan on keskeltä punertavaa. Ota paisti uunista ja kääri se alumiinifolioon.

2. Perunagratiini: Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane perunaviipaleet kerroksittain vuokaan. Mausta kerrosten välit suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja maito ja paista gratiinia 175 asteessa noin 50 minuuttia.

3. Kastike: Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Irrota persiljasta ja timjamista varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnetut yrtit käsin tai tehosekoittimessa. Jos seos on paksua, lisää hieman kasvislientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kiehauta kasvisliemi ja lisää se maustevoihin.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti