Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruokalajin idea on tullut persialaisesta keittiöstä, jossa syödään usein kanaa, maustetaan sahramilla ja tarjotaan ruokaa jogurtin kanssa. Vartaat voi paistaa hiiligrillissä, grillipannussa tai uunissa grillivastusten alla.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sipulia
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ maustemittaa sahramia
  • 1 rkl vettä

Kylmä kurkkukastike

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1/4 kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua minttua
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ punasipuli

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Laita grillivartaat likoamaan veteen. Kuori ja raasta sipuli. Purista sitruunoista mehua. Sekoita sipuliraasteeseen sitruunamehu ja suola. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi. Kääntele fileepalat sipuli-sitruunaseoksessa ja sekoita hyvin. Pane jääkaappiin 4 tunniksi. Kääntele paloja silloin tällöin. Nosta fileepalat liemestä ja pujota grillivartaisiin. Säästä sipuli-sitruunaseos.

2. Liuota sahrami ruokalusikalliseen vettä. Keitä vesi riisiä varten ja sekoita siihen puolet sahramiseoksesta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita jogurtti, kurkku, minttu, suola ja pippuri. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Pane kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi punasipuli ja koristele kastike sillä juuri ennen tarjoilua.

3. Sekoita loppusahrami ja voisula sipuli-sitruunaseokseen ja voitele seoksella fileepalat kauttaaltaan. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Valele lopulla sipuliseoksella. Lihat ovat valmiita, kun niiden lihaneste on kirkasta. Tarjoile vartaat heti kurkkukastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat