1. Laita grillivartaat likoamaan veteen. Kuori ja raasta sipuli. Purista sitruunoista mehua. Sekoita sipuliraasteeseen sitruunamehu ja suola. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi. Kääntele fileepalat sipuli-sitruunaseoksessa ja sekoita hyvin. Pane jääkaappiin 4 tunniksi. Kääntele paloja silloin tällöin. Nosta fileepalat liemestä ja pujota grillivartaisiin. Säästä sipuli-sitruunaseos.
2. Liuota sahrami ruokalusikalliseen vettä. Keitä vesi riisiä varten ja sekoita siihen puolet sahramiseoksesta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita jogurtti, kurkku, minttu, suola ja pippuri. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Pane kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi punasipuli ja koristele kastike sillä juuri ennen tarjoilua.
3. Sekoita loppusahrami ja voisula sipuli-sitruunaseokseen ja voitele seoksella fileepalat kauttaaltaan. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Valele lopulla sipuliseoksella. Lihat ovat valmiita, kun niiden lihaneste on kirkasta. Tarjoile vartaat heti kurkkukastikkeen kanssa.