Itämainen kinkkupata
Nopeaa, herkullista ja kevyttä ruokaa saat, kun keität lihan marinadissa ruskistamatta sitä ensin rasvassa. Sianlihassa rasva näkyy selvästi, joten se on helppo leikata pois. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 annosta pennepastaa
- 400 g kinkkua (tai sian lapaa)
- 1 purjo
- 1 vihreä paprika
- 1 oranssi tai punainen paprika
- 3 dl appelsiinimehua
- 5 rkl kiinalaista soijakastiketta
- 1 rkl inkivääriä jauhettuna
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 maustemittaa chilijauhetta
Valmistusohje
1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele lehtien välit ja suikaloi. Puolita paprikat, poista siemenet ja kalvot, suikaloi malto.
2. Laita kattilaan appelsiinimehu, soija, inkivääri, fariini, murskattu valkosipulinkynsi, suola ja chilijauhe, kiehauta. Nosta liha liemeen ja keitä 10 minuuttia.
3. Lisää purjo- ja paprikasuikaleet ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile pata pasta ja salaatin kanssa. Tuo tarjolle myös chilikastiketta niille, jotka haluavat ruoastaan tulisempaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku