Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Itämainen kinkkupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopeaa, herkullista ja kevyttä ruokaa saat, kun keität lihan marinadissa ruskistamatta sitä ensin rasvassa. Sianlihassa rasva näkyy selvästi, joten se on helppo leikata pois. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää chilin määrää.

4 hengelle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 400 g kinkkua (tai sian lapaa)
  • 1 purjo
  • 1 vihreä paprika
  • 1 oranssi tai punainen paprika
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 5 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 1 rkl inkivääriä jauhettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 maustemittaa chilijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele lehtien välit ja suikaloi. Puolita paprikat, poista siemenet ja kalvot, suikaloi malto.

2. Laita kattilaan appelsiinimehu, soija, inkivääri, fariini, murskattu valkosipulinkynsi, suola ja chilijauhe, kiehauta. Nosta liha liemeen ja keitä 10 minuuttia.

3. Lisää purjo- ja paprikasuikaleet ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile pata pasta ja salaatin kanssa. Tuo tarjolle myös chilikastiketta niille, jotka haluavat ruoastaan tulisempaa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata