Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauran porkkanakakku

Julkaistu 10.06.2015 13:47

Sulatejuustokuorrute kruunaa tämän herkullisen porkkanakakun. Kakku on mehevimmillään, kun sen antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ainekset

  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 dl jauhoja
  • 8 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tl kanelia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl öljyä
  • 150 g voita

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 300 g sulatejuustoa
  • 500 g tomusokeria

Valmistusohje

Lauran porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja raasta porkkana.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, öljyä ja sulatettua rasvaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sählövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Resepti: Laura Matilainen

Lisää aiheesta:

Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuPorkkanakakku on kahvipöydän takuuvarma hitti – tällä reseptillä onnistut varmasti!Uskomattoman herkullinen porkkanakakku – poimi resepti viikonlopulleAntti Vahteran toscakakkuVaniljalla kuorrutettu porkkanakakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakku

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku