Lauran porkkanakakku

Sulatejuustokuorrute kruunaa tämän herkullisen porkkanakakun. Kakku on mehevimmillään, kun sen antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ainekset

  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 dl jauhoja
  • 8 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tl kanelia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl öljyä
  • 150 g voita

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 300 g sulatejuustoa
  • 500 g tomusokeria

Valmistusohje

Lauran porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja raasta porkkana.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, öljyä ja sulatettua rasvaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sählövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Resepti: Laura Matilainen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.