Lauran porkkanakakku valmistuu näin:
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja raasta porkkana.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, öljyä ja sulatettua rasvaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sählövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Resepti: Laura Matilainen