Pääsiäisen porkkanakakku
Porkkanakakusta on tullut jonkinlainen klassikko konditorioissa. Tämä on hieman erilainen versio, johon tulee hyvänmakuisia pähkinöitä. Jos olet puuhastelija, koristelet kakun marsipaaniporkkanoin, jotka saavat sitruunamelissavarret.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaan
- 4 dl sokeria
- 3 dl ruokaöljyä
- 4 kananmunaa
- 5 dl jauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- halutessasi 2 tl kanelia
- 7 dl porkkanoita
- 1 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä
Kuorrute
- 120 g maustamatonta tuorejuustoa
- 35 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 225 g tomusokeria
Koristeluun
- marsipaania
- punaista ja keltaista elintarvikeväriä
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat karkeasti. Hienonna pähkinät karkeasti. Vatkaa sokeri ja öljy kermaiseksi ja valkoiseksi. Vatkaa mukaan kananmunat, yksi kerrallaan.
2. Yhdistä jauhot, sooda, suola ja halutessasi kaneli. Lisää sokeriseos. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla. Paista 1 tunti uunissa. Anna kakun levätä hetki vuoassa ennen sen kumoamista. Anna sen jäähtyä täysin. Näin pitkälle voit valmistella kakun etukäteen.
3. Koristeporkkanat: Sekoita marsipaani ja hieman elintarvikevärejä oranssiksi massaksi. Muotoile porkkanoita ja asettele niihin sitruunamelissan lehtiä varsiksi.
4. Kuorrute: Sekoita tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kakun päälle. Koristele marsipaaniporkkanoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta