Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pääsiäisen porkkanakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porkkanakakusta on tullut jonkinlainen klassikko konditorioissa. Tämä on hieman erilainen versio, johon tulee hyvänmakuisia pähkinöitä. Jos olet puuhastelija, koristelet kakun marsipaaniporkkanoin, jotka saavat sitruunamelissavarret.

10 palaan

  • 4 dl sokeria
  • 3 dl ruokaöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl jauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • halutessasi 2 tl kanelia
  • 7 dl porkkanoita
  • 1 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

Kuorrute

  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 35 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g tomusokeria

Koristeluun

  • marsipaania
  • punaista ja keltaista elintarvikeväriä
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat karkeasti. Hienonna pähkinät karkeasti. Vatkaa sokeri ja öljy kermaiseksi ja valkoiseksi. Vatkaa mukaan kananmunat, yksi kerrallaan.

2. Yhdistä jauhot, sooda, suola ja halutessasi kaneli. Lisää sokeriseos. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla. Paista 1 tunti uunissa. Anna kakun levätä hetki vuoassa ennen sen kumoamista. Anna sen jäähtyä täysin. Näin pitkälle voit valmistella kakun etukäteen.

3. Koristeporkkanat: Sekoita marsipaani ja hieman elintarvikevärejä oranssiksi massaksi. Muotoile porkkanoita ja asettele niihin sitruunamelissan lehtiä varsiksi.

4. Kuorrute: Sekoita tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kakun päälle. Koristele marsipaaniporkkanoin.

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku