Vaniljalla kuorrutettu porkkanakakku
Tähän klassiseen porkkanakakkuun käytetään raakana raastettuja porkkanoita. Hapan kuorrutus tasapainottaa kakun makeutta. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 8-10 annosta
Pohja
- 4 munaa
- 350 g porkkanaraastetta
- 2 1/4 dl öljyä
- 4 1/4 dl jauhoja
- 4½ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
Kuorrutus
- 100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa
- 45 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
- hedelmiä tai marjoja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi taikinaksi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli ja kääntele seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
3. Kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka