Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljalla kuorrutettu porkkanakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän klassiseen porkkanakakkuun käytetään raakana raastettuja porkkanoita. Hapan kuorrutus tasapainottaa kakun makeutta. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Ainekset

  • 8-10 annosta

Pohja

  • 4 munaa
  • 350 g porkkanaraastetta
  • 2 1/4 dl öljyä
  • 4 1/4 dl jauhoja
  • 4½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia

Kuorrutus

  • 100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa
  • 45 g pehmeää voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

  • hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna 175 asteeseen.

2. Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi taikinaksi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli ja kääntele seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

3. Kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku