Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

Eps.3.Salmiakkiasta.KATJA
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Katja valmisti salmiakki-haasteessa porkkanaleivoksia.

POHJA

  • 2 munaa
  • 2,25 dl sokeria
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 120 g sulatettua voita
  • 1 dl turkinpippurirouhetta
  • 150 g porkkanaraastetta

KUORRUTE

  • 150 g Olympia -tuorejuustoa
  • 75 g pehmeää rasvaa
  • 225 g tomusokeria

lisäksi tarvitset

  • 12 kpl mansikan mollukoita

SALMIAKKITAHNA

  • 0,75 dl Haganol apteekin salmiakkimikseriä
  • 75 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 dl maissijauhoa

SALMIAKKIKONVEHDIT

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl Haganol apteekin salmiakkimixeriä
  • 1 rkl kuohukermaa
  • ripaus mustaa pastaväriä

Valmistusohje

POHJA JA KUORRUTE:

Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.  Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-mausteseosta ja sulatettua rasvaa hyvin sekoittaen.  Lopuksi sekoita joukkoon vielä pupun ruoka eli se porkkanaraaste. Jaa taikina 12 isohkoon muffinivuokaan. Paista 200 asteen tasalämmössä, uunin keskitasolla noin 20-25 min. kunnes pinta on kullanruskea eikä tikkuun tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä. Tee omenaporalla muffinien keskelle reikä salmiakkisydäntä varten.

Sekoita kulhossa sähkövatkaimella yhteen juusto, huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri. Laita juustokuorrute pursotinpussiin, joka on varustettuna ruusutyllalla.

SALMIAKKITAHNA:

Sekoita salmiakki, voi ja tomusokeri kattilassa kuumentaen tasaiseksi. Lisää maissijauho ja sekoittele liedellä kunnes sakenee. Jäähdytä. Täytä pursotinpussi seoksella ja leikkaa pieni kärki auki. Pursota seosta muffineihin tekemääsi reikään. 

Sen jälkeen aloita kuorrutteen levitys niin, että pursota ensin juustokuorrutetta salmiakkisydämen päälle ulottuen muffinin pinnan yläpuolelle ja sen jälkeen tee koristekuorrutus koko muffinin ympäri aloittaen ulkoreunasta edeten keskustaan. 

Ota sitten salmiakkiseos ja tee sillä kiehkura pursotuksen ääriviivojen suuntaisesti juustokuorrutteen päälle sisäkaareen. Sekoita salmiakkikiehkuraa hammastikun avulla yhtymään juustokuorrutteen kanssa. Lopuksi asettele mansikka ja salmiakkikonvehti muffinin keskelle.

SALMIAKKIKONVEHDIT:

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää mixeri ja kerma. Sekoita kunnes tasaista. Värjää mustaksi pastavärillä. Valuta vuokasprayllä rasvattuihin konvehtivuokiin ja jäähdytä kylmässä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit