Porkkana-punajuurikakku

Keskiviikko on joka viikko MTV3 Huomenta Suomen keittiössä aina leivontapäivä ja tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo sesongin raaka-aineita sisältävän herkullisen porkkana-punajuurikakun.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 1,5 dl sokeria, josta noin puolet fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivonjauhetta
  • 2 porkkanaa
  • 1 punajuuri
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 1 dl öljyä

Kuorrute

  • 300 g mascarponejuustoa
  • 100 g voi
  • n. 2 dl tomusokeri
  • tilkka sitruuna- tai limemehua

Valmistusohje

Vaahdota munat, keltuainen ja sokerit. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet, lisää öljy ja viimeisenä raasteet ja mantelirouhe. Kaada vuokaan ja paista noin 165-asteisesa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrute

Vaahdota aineet keskenään ja mausta sitrusmehulla, kuorruta kakku.

Parhaat ruokaohjelmat