Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 dl hienosti raastettua porkkanaa (n. 4 porkkanaa)
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 100 g pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä murskattuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl muskottia

Kuorrute

  • appelsiinimarmeladia
  • 50 g pehmeää voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 170 g tomusokeria
  • 1 rkl limemehua/sitruunamehua

Valmistusohje

Nosta kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa keskenään kananmunat ja sokeri, lusikoi joukkoon porkkanaraaste ja ananas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita pienissä erissä taikinamassaan. Lisää joukkoon myös öljy. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin puoli tuntia 170 asteessa.

Kun kakku on valmis, nosta se ritilälle jäähtymään ja tee sillä välin kuorrute. Sekoita juustoon ja voihin tomusokeri sekä sitruunamehu. Jos kuorrute vaikuttaa liian juoksevalta, lisää enemmän tomusokeria. Levitä jäähtyneen kakun päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja levitä tämän päälle valkoinen kuorrute. Koristele vetämällä kuorrutteen päälle haarukalla raitoja.

Jos käytät laakeaa uunipeltiä kakun paistamiseen, leikkaa jäähtynyt kakku kahtia, levitä toisen puolikkaan päälle appelsiinimarmeladia ja nosta toinen puolikas sen päälle. Päällystä ylin kerros marmeladilla ja kuorrutteella. Näin saat korkeamman porkkanakakun.

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku