12.2.2014. Kokeile Hellapoliisin lehtikaalipaistosta!

2 annosta

  • 2-3 rkl situunalla maustettua avokadoöljyä
  • 250 g lehtikaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 lehtisellerinvartta
  • n. 1 dl vettä
  • n. 2 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • ½-1 limen puristettu mehu

Valmistusohje

Hienonna hyvin huuhdeltu ja valutettu lehtikaali reiluiksi suupaloiksi ja poista halutessasi lehtiruodin paksuin osa.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Huuhtele ja leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy isossa pannussa tai wokissa.

Laita pannulle lehtikaali, valkosipulinkynnet ja lehtiselleriviipaleet, kääntele hetki. Lisää vesi, jotta lehtikaali ei pala.

Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.

Anna hautua hetken aikaa, kunnes lehtikaali pehmenee.

Ripottele joukkoon paahdettuja cashewpähkinöitä ja purista joukkoon limenmehua maun mukaan.

Nauti sellaisenaan tai riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!