Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo tomaatti-basilikakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Teho- tai sauvasekoittimella tuorekeiton teko käy leikiten. Tässä keitossa on tomaatin ja basilikan tuhti maku.

4 annosta

  • 2 pakettia soseutettuja tomaatteja
  • 3-4 dl kylmää kasvislientä
  • 1 basilikaruukku
  • suolaa jaa pippuria

Leipäkuutioihin eli krutonkeihin

  • 4 viipaletta valkoista leipää
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • vakosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi leipä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa joukkoon tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pois pannulta ja laita taitellun talouspaperin päälle. Liika rasva imeytyy paperiin.

2. Hienonna soseutetut tomaatit teho- tai sauvasekoittimella ja jatka kasvisliemellä, kunnes koostumus on sopiva. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Suikaloi basilika ja ripottele keiton päälle. Tarjoa leipäkuutioiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto