Helppo tomaatti-basilikakeitto

Teho- tai sauvasekoittimella tuorekeiton teko käy leikiten. Tässä keitossa on tomaatin ja basilikan tuhti maku.

4 annosta

  • 2 pakettia soseutettuja tomaatteja
  • 3-4 dl kylmää kasvislientä
  • 1 basilikaruukku
  • suolaa jaa pippuria

Leipäkuutioihin eli krutonkeihin

  • 4 viipaletta valkoista leipää
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • vakosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi leipä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa joukkoon tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pois pannulta ja laita taitellun talouspaperin päälle. Liika rasva imeytyy paperiin.

2. Hienonna soseutetut tomaatit teho- tai sauvasekoittimella ja jatka kasvisliemellä, kunnes koostumus on sopiva. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Suikaloi basilika ja ripottele keiton päälle. Tarjoa leipäkuutioiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.