Lettupurilaiset pinaatilla ja kinkulla

Käytä valmiiksi paistettuja, pieniä lettuja valmistaessasi näitä hieman ruokaisampia ”purilaisia”, jotka sopivat seisovaan pöytään, lounaaksi tai illalliseksi.

20-24 letun täytteeksi

  • 1 pkt pakastettua, hienonnettua pinaattia, noin 225 g
  • 200 g savukinkkua, hienonnettuna
  • 2 rkl margariinia
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vaaleaa lientä
  • raastettua muskottia
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Sulata pinaatti, mausta suolalla ja muskotilla.

3. Paista margariini ja jauhot, lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta ja kääntele mukaan kinkku.

4. Lado lettuja ja pinaattia sekä kinkkumuhennosta pinoiksi, laita leivinpaperille pellille.

5. Laita päälle pinaattia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.