Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lettupurilaiset pinaatilla ja kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä valmiiksi paistettuja, pieniä lettuja valmistaessasi näitä hieman ruokaisampia ”purilaisia”, jotka sopivat seisovaan pöytään, lounaaksi tai illalliseksi.

20-24 letun täytteeksi

  • 1 pkt pakastettua, hienonnettua pinaattia, noin 225 g
  • 200 g savukinkkua, hienonnettuna
  • 2 rkl margariinia
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vaaleaa lientä
  • raastettua muskottia
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Sulata pinaatti, mausta suolalla ja muskotilla.

3. Paista margariini ja jauhot, lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta ja kääntele mukaan kinkku.

4. Lado lettuja ja pinaattia sekä kinkkumuhennosta pinoiksi, laita leivinpaperille pellille.

5. Laita päälle pinaattia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut