Lettupurilaiset pinaatilla ja kinkulla
Käytä valmiiksi paistettuja, pieniä lettuja valmistaessasi näitä hieman ruokaisampia ”purilaisia”, jotka sopivat seisovaan pöytään, lounaaksi tai illalliseksi.
20-24 letun täytteeksi
- 1 pkt pakastettua, hienonnettua pinaattia, noin 225 g
- 200 g savukinkkua, hienonnettuna
- 2 rkl margariinia
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vaaleaa lientä
- raastettua muskottia
- 150 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Sulata pinaatti, mausta suolalla ja muskotilla.
3. Paista margariini ja jauhot, lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta ja kääntele mukaan kinkku.
4. Lado lettuja ja pinaattia sekä kinkkumuhennosta pinoiksi, laita leivinpaperille pellille.
5. Laita päälle pinaattia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka