Sipuli-mätiohukaiset
Juhlava ja täyttävä alkuruoka tai illallinen. Voit myös ostaa valmiita ohukaisia sen sijaan että paistat ne itse, jokaiselle ruokailijalle tarvitaan 4-5 pientä ohukaista.
Neljälle
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sulatettua margariinia
Täyte
- 3 dl kermaviiliä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 iso purkki punaista mätiä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Vatkaa ohukaistaikina paitsi rasva, anna turvota 10 minuuttia ja lisää margariini.
2. Paista ohukaiset.
3. Sekoita kermaviili ja tilli.
4. Sekoita mäti ja hienonnettu sipuli.
5. Täytä lettupinot täytteellä, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka