Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

Onko jääkaapissa yli jääneitä, keitettyjä perunoita? Valmista perunaohukaisia, lähes unohtunutta, mutta erinomaista arkiruokaa. Syö ohukaiset puolukoiden ja paistetun pekonin kera.

Neljälle

  • 4 keitettyä, kylmää perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • pekonia
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri taikinaksi. Lisää perunaraaste.

2. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi voissa, paista pekonit. Tarjoile heti puolukoiden kera. Vinkki: Kokeile maustaa ohukaistaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!