Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onko jääkaapissa yli jääneitä, keitettyjä perunoita? Valmista perunaohukaisia, lähes unohtunutta, mutta erinomaista arkiruokaa. Syö ohukaiset puolukoiden ja paistetun pekonin kera.

Neljälle

  • 4 keitettyä, kylmää perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • pekonia
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri taikinaksi. Lisää perunaraaste.

2. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi voissa, paista pekonit. Tarjoile heti puolukoiden kera. Vinkki: Kokeile maustaa ohukaistaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut