Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera
Onko jääkaapissa yli jääneitä, keitettyjä perunoita? Valmista perunaohukaisia, lähes unohtunutta, mutta erinomaista arkiruokaa. Syö ohukaiset puolukoiden ja paistetun pekonin kera.
Neljälle
- 4 keitettyä, kylmää perunaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl jauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- pekonia
- puolukoita
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri taikinaksi. Lisää perunaraaste.
2. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi voissa, paista pekonit. Tarjoile heti puolukoiden kera. Vinkki: Kokeile maustaa ohukaistaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka