Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapean raakaperunaohukaisen paistat helposti alkuruoaksi. Lisukkeet voit valmistella etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Neljälle

  • 1 punasipuli
  • 80 g muikunmätiä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl kermaviiliä

Raakaperunaohukainen

  • 8 keskikokoista perunaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta perunat karkeasti. Esilämmitä paistinpannu, laita pannuun kunnon nokare voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi. Laita ¼ perunaraasteesta pannulle ja litistä paistinlastalla.

2. Paista n. 3 minuuttia molemmilta puolilta aika kuumalla pannulla, kunnes raakaperunaohukainen on kullanruskea ja hieman rapea. Laita talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista muut kolme samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa ruohosipuli pieniksi paloiksi. Levitä punasipuli, ruohosipuli ja muikunmäti raakaperunaohukaisille. Tarjoile heti jääkylmän kermaviilin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut