Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

Rapean raakaperunaohukaisen paistat helposti alkuruoaksi. Lisukkeet voit valmistella etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Neljälle

  • 1 punasipuli
  • 80 g muikunmätiä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl kermaviiliä

Raakaperunaohukainen

  • 8 keskikokoista perunaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta perunat karkeasti. Esilämmitä paistinpannu, laita pannuun kunnon nokare voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi. Laita ¼ perunaraasteesta pannulle ja litistä paistinlastalla.

2. Paista n. 3 minuuttia molemmilta puolilta aika kuumalla pannulla, kunnes raakaperunaohukainen on kullanruskea ja hieman rapea. Laita talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista muut kolme samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa ruohosipuli pieniksi paloiksi. Levitä punasipuli, ruohosipuli ja muikunmäti raakaperunaohukaisille. Tarjoile heti jääkylmän kermaviilin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.