Juustogratinoidut pinaattiperunat
Kermainen perunaruoka vihanneksilla sopii joko sellaisenaan tarjoiltavaksi yksinäisenä ruokana, tai kinkun tai muiden liha- tai makkararuokien lisukkeeksi, tai kalan kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- muskottia
- suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja cayennea
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata pinaatti kattilassa 1 rkl margariinia kanssa. Mausta suolalla ja muskotilla. Valuta ja laita uunivuokaan.
3. Kuori perunat, viipaloi ja laita jokainen peruna ”kokonaiseksi” pinaatin päälle.
4. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta suolalla ja cayennella. Keitä kastiketta 5 minuuttia, ota liedeltä ja lisää keltuainen sekä puolet juustosta.
5. Kaada kastike perunoille ja ripottele päälle loput juustosta. Gratinoi uunissa kunnes juusto on kauniin väristä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"