Juustogratinoidut pinaattiperunat

Kermainen perunaruoka vihanneksilla sopii joko sellaisenaan tarjoiltavaksi yksinäisenä ruokana, tai kinkun tai muiden liha- tai makkararuokien lisukkeeksi, tai kalan kera.

Neljälle

  • 8 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
  • muskottia
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja cayennea

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata pinaatti kattilassa 1 rkl margariinia kanssa. Mausta suolalla ja muskotilla. Valuta ja laita uunivuokaan.

3. Kuori perunat, viipaloi ja laita jokainen peruna ”kokonaiseksi” pinaatin päälle.

4. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta suolalla ja cayennella. Keitä kastiketta 5 minuuttia, ota liedeltä ja lisää keltuainen sekä puolet juustosta.

5. Kaada kastike perunoille ja ripottele päälle loput juustosta. Gratinoi uunissa kunnes juusto on kauniin väristä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.