Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa

Muhkea mutta maukas pieni ruokalaji juhlaviin hetkiin. Varo, ettet käytä liikaa hollandaisea.

Neljälle

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl sulatettua margariinia

Täyte

  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • noin 200 g valmista hollandaisekastiketta
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • noin 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Vatkaa ohukaistaikina paitsi rasva. Anna turvota 10 minuuttia, lisää margariini.

3. Paista ohukaiset.

4. Kuori katkaravut ja hienonna ne karkeasti, säästä muutama kokonainen koristeluun. Sekoita hienonnetut kastikkeen ja tillin kanssa.

5. Lado ohukaisia ja täytettä neljäksi pinoksi, laita ne leivinpaperille pellille. Ripottele päälle juustoa.

6. Gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua niin että juusto sulaa. Koristele katkaravulla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!