Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohicarpaccio herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Carpaccio on suuri ja hyvin ohut viipale laadukasta raakaa lihaa tai kalaa. On tärkeää, että kala on todella tuoretta. Mukava makuelämys on annos, jossa toinen viipale on tuoretta lohta ja toinen savulohta.

4 annosta

  • 400 g raakaa, tuoretta lohta ohuina viipaleina
  • 2 sitruunaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl Colman's-sinappijauhetta
  • 3/4 dl vaaleaa siirappia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valmis kastike on kiiltävää ja paksua, ja se tarjoillaan jääkaappikylmänä. Jos haluat kastikkeesta ohuempaa, lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.

2. Jos viipaloit lohen itse, käytä ohutta, erittäin terävää lohiveistä. Pane kullekin lautaselle kaksi lohiviipaletta. Puhdista herkkusienet, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja annostele lautasille.

3. Pirskottele kalan päälle muutama tippa sinappikastiketta. Jos kastike on koostumukseltaan paksua, voit pursottaa kalalle ohuen kastikehunnun. Mausta ripauksella vastarouhittua mustapippuria ja nosta lopuksi jokaiselle lautaselle puolikas sitruuna.

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio